Atatürk mezesi nasıl yapılıyor?
Kara baklaları bir gece suda bekletin, sonra ocağa koyun ve yumuşaması için 15 dakika pişirin. Kara baklaları bir gece önceden suda bekletmezseniz, 15 dakikada düdüklü tencerede pişirebilirsiniz. Pişmiş kara baklaları, zeytinyağını, sarımsağı, kimyonu, suyu ve limon suyunu mutfak robotuna koyup koyu bir kıvam alana kadar karıştırıyoruz. Afiyet olsun.
Topik ne mezesi?
Topik, nohut, tahin ve soğanın hakim olduğu Ermeni mutfağının en meşhur mezelerinden biridir. Meyhanelerde nadiren bulunan bu biraz farklı meze, Ermeni nüfusunun yoğun olduğu ilçelerdeki meze dükkanlarında da bulunabilir.
Süzük mezesi nasıl yapılır?
Süzük Mezesi Nasıl Yapılır? Susamları yakmadan kavurun. Süzülen yoğurda tuz ve sarımsak ekleyip biraz su ile karıştırın. Yoğurdu bir tabağa ortasını boş bırakarak yayın. Üzerine sumak, kimyon ve tarhun ekleyin. . Üzerine kavrulmuş susamları ve zeytinyağını dökün. Süzük Mezesi tarifiniz hazır. Afiyet olsun…
Tarama meze içinde ne var?
Türk mutfağına özgüdür. Türkiye’de yapılan tarama ve balık ezmesi. Dredge yapmak için en yaygın olarak sazan veya alabalık yumurtaları kullanılsa da, levrek yumurtalarıyla da hazırlanabilir. Hazırlamak için püre haline getirilmiş balık yumurtasına zeytinyağı, limon suyu, ekmek kırıntısı ve tuz eklenir.
Alaçatı mezesi nedir?
Alaçatı’dan bilinen Atatürk mezesi, kara baklanın en lezzetli versiyonlarından biridir. Sofralarınıza farklı Ege esintileri katmak için tercih edebilirsiniz.
Paşa mezesi nedir?
İzmir ve Muğla ile özdeşleşmiş Paşa mezesi, çeşitli peynir çeşitleriyle hazırlanan bir mezedir. Soğuk olarak servis edilen bu yemek, et ve sebze yemekleriyle birlikte servis edilir. Yunan mutfağında da yer alan Paşa mezesi, besin değerleri açısından zengindir.
Ege mezesi nedir?
Arpa eriştelerini haşlayıp süzgeçten geçiriyoruz. Derin bir kaseye rendelenmiş sarımsak, haşlanmış arpa erişteleri, mısır, küp doğranmış salatalık turşusu, 1-2 dal ince kıyılmış dereotu ve maydanoz, zeytinyağı, tuz, süzme yoğurt ve mayonez koyuyoruz. Her şeyi iyice karıştırıp chili ile servis ediyoruz.
Teretür mezesi nerenin?
Adana mutfağının özel mezelerinden biri olan Teretür çok lezzetlidir. Bu çok basit mezenin temel malzemeleri marul, tahin ve yoğurttur. En önemli püf noktası marulu tuzla iyice ovup suyunu çıkarmaktır.
Nuraniye mezesi neden yapılır?
Girit mezelerinden biri olan Nuraniye mezesini yapmak için öncelikle kabakları rendeleyin. Tavada kızarttığınız kabakların üzerine domates, soğan ve sarımsağı doğrayın. Zeytinyağı, limon suyu, tuz, karabiber ve kırmızı pul biber ekleyip malzemeleri iyice karıştırın.
Rus mezesi nasıl yapılır?
Rus salatasını yapmak için önce salatalıkları küpler halinde kesiyoruz. Yoğurdu, mayonezi, hazır garnitürü ve doğranmış salatalıkları büyük bir kaseye koyup iyice karıştırın. Hazırladığınız Rus salatasını bir servis kasesine koyun ve servis edin. Afiyet olsun!
Çemen mezesi nedir?
Çemen otu, Kayseri mutfağının en eşsiz ve lezzetli yerel soslarından biridir. Domates, biber, ceviz, baharatlar ve en önemlisi pastırma parçalarıyla hazırlanan bu baharatlı ve lezzetli sos, yerel yemeklerin vazgeçilmez bir parçasıdır. Çemen otu sadece Kayseri’de değil, Türkiye’nin birçok yerinde yaygın olarak tüketilmektedir.
Selanik mezesi nedir?
Mümkünse, bir toprak kabın (güveç) içine bir parça domates koyun, üstüne büyük peynir parçaları, üstüne daha fazla domates dilimi koyun ve üstüne acı yeşil biber serpin. Karabiber ve kekik ekleyin ve zeytinyağı ile iyice gezdirin. Peynir eriyene ve domatesler hafifçe pişene kadar yaklaşık 15-20 dakika fırında bırakın.
Girit nedir meze?
Yunan mutfağının kendine özgü lezzetlerinden biri haline gelen Girit mezeleri, ülkemizde ağırlıklı olarak Ege bölgesinde tüketilmektedir. Bazı bölgelerde Tirokafteri olarak da bilinmektedir. Hazırlanmasında ceviz, peynir ve sarımsak kullanılmaktadır. Genellikle et yemeklerinin yanında servis edilir.
Havyar mezesi nasıl yapılır?
Ekmek kırıntılarını ıslatın, suyunu sıkın ve mutfak robotundaki bottargaya ekleyin. Limon suyu ve soğan suyu ekleyin. Yavaş yavaş zeytinyağı ekleyin ve tüm malzemeler mayonez kıvamına gelene kadar karıştırın. İstediğiniz gibi süsleyin ve servis edin.
Meze çeşitleri nelerdir?
Türk mutfağı denince akla ilk gelen mezeler; topick, köpoğlu, şakşuka, lakerda, ringa balığı, hamsi sote, tare, acılı ezme, borani, kefal yahni, çerkez tavuğu, çiğ köfte, deniz börülcesi, humus, fava, muhammara, kabak çiçeği dolması ve midye dolmadır.
Cunda ezmesi nasıl yapılır?
Arçelik Recital Rende El Blender Setine ceviz, lor peyniri, tulum peyniri, lor peyniri, dereotu, kekik, karabiber, biber salçası, acı biber, sarımsak, zeytinyağı ve tuzu ekleyip iyice karıştırın. Hazırladığınız harçtan parçalar koparıp avuçlarınızda küçük toplar haline getirin. Cunda macununuz hazır.
Börülce mezesi nasıl yapılır?
Deniz fasulyesi mezesi tarifi nasıl yapılır? Deniz fasulyelerini kaynar suda haşlayın. Kemiklerinden ayrılmaya hazır olduğunda soğuk suya koyup ayıklayın. Sarımsağı kıyın, limonu sıkın ve zeytinyağını karıştırma kabına ekleyin. Servise hazır, afiyet olsun.
Yumruk mezesi nasıl yapılır?
Sonuçta, yoksulluk içinde, misafirler bir bardak içki almaya bile zor yetiyordu ve bu yüzden mezeler için yeterli paraları yoktu. Bardağı tek seferde içip, meze yerine dudaklarını ellerinin tersiyle sildiler. Buna punch mezesi de denir.
Sultan mezesi nedir?
Sultan mezesi kırmızı mercimekle hazırlanan, yapımı çok kolay, çok doyurucu, az malzemeli, yumuşak dokulu ve çok lezzetli bir mezedir. Her yemeğin yanına garnitür olarak kısa sürede hazırlayabileceğiniz nefis bir lezzettir.